SITRAP-senteret vil bli senter for fremragende utdanning

Av Eivind Norum

SITRAP
SITRAPFoto: Illustrasjon

Det allerede godt etablerte SITRAP-sentret ved NMBU vil bli senter for fremragende utdanning. Søknaden er sendt, og blir den innvilget vil det bety en sterk annerkjennelse av alt arbeidet som gjøres.  

Søknaden om å få bli et senter for fremragende utdanning er utviklet i et samarbeid på tvers av lærerkrefter, studenter og eksterne samarbeidspartnere.  

- Det er mange års intens arbeid som har lagt grunnlaget for at vi nå sender søknaden. Får vi dette innvilget vil det definitivt løfte senteret opp, sier en spent Elin Børrud som er professor og leder av SITRAP. 

Dagens SITRAP-senter har hatt en unik og spennende rolle ved NMBU der fagfolkene har kunnet utvikle et senter med unik kompetanse innen undervisning og utdanning i romlig planlegging.  At fagfolkene ved sentret nå går for en tydelig nasjonal status er viktig mener ledelsen ved NMBU. 

- Det er svært gledelig at SITRAP søker om å bli et senter for fremragende utdanning. De har over flere år vist at de jobber med fremragende utdanning og har fått dette til på en utmerket måte. Det eneste de nå mangler er at dette manifesterer seg som et SFU, sier Elise Norberg som er prorektor for utdanning ved NMBU.  

Nylig fikk det godt etablerte Senter for integrert og transfaglig undervisning innvilget millionstøtte til et innovativt prosjekt fra DIKU, UrbanLab. Millionstøtte til studentinitiativ | NMBU . Pengene går blant annet til tiltak for økt arbeidsrelevans i høyere utdanning via studentinitiativet Urban Lab. I tillegg tas det i bruk digitale plattformer som podcast for å nå ut til målgruppene.  Podcasten er utviklet med støtte fra NMBUs midler til innovativ undervisning. Den handler om digitalisering i praksis og hvordan dette påvirker kravet til undervisning.

  SITRAP har tidligere også fått DIKU-midler til et spennende samarbeidsprosjekt rettet mot involvering av barn og unge i planlegging.

Denne søknaden er én av to søknader som er sendt om å etablere senter for fremragende utdanning ved NMBU.

Fakta

Om NMBUs SITRAP-senter: 

SITRAP - Senter for integrert og transfaglig undervisning i planlegging er et pedagogisk utviklingsprosjekt som går på tvers av ulike fagfelt og studieretninger. Senteret har søkelys på undervisning i romlig planlegging og spesielt på profesjonsutdanning i landskapsarkitektur, by- og regionplanlegging og eiendomsutvikling. Senteret har allerede blitt en viktig arena for kunnskapsutveksling og innovasjon mellom undervisning, forskning og praksis. Sentret er tilknyttet NMBUs fakultet for landskap og samfunn.  

Les om SITRAP her.

Publisert - Oppdatert

Del på