295 nye studenthybler står klare til høsten

Slik så det ut utenfor bygget i april 2020. Bla videre i karusellen for flere bilder

Håkon Sparre

Håkon Sparre
  • Bilder fra de nye studentboligene som SiÅs fører opp i Skogveien. Bildene er tatt april 2020.
    SiÅs
  • Skisse over nye studentboligene som SiÅs fører opp i Skogveien.
    Dyrø og Moen AS

800 nye studentboliger skal bygges i Skogveien i Ås. Første byggetrinn står klar til høsten. Her kan du se bilder fra byggeplassen.

295 nye studenthybler står klare til høsten

- Vi er nå i ferd med å ferdigstille det første byggetrinnet, som er de to største blokkene på 6 og 7 etasjer, sier administrerende direktør Einride Berg i SiÅs. Her blir det 295 hybler som står klare til semesterstart til høsten.

- Vi har unngått forsinkelser på grunn av korona, og både totalentreprenør Veidekke og alle underleverandørene har vært flinke til å følge opp smitteverntiltakene. Vi kunne lett fått stans, men har vært heldige. Tidsplanen holder, sier Berg entusiastisk.

Bilder fra innsiden

(Artikkelen fortsetter under bildene)

Bærekraftige løsninger

Det omfattende byggeprosjektet føres opp i massivtre. Massivtre halverer CO2-utslippet fra materialbruk sammenlignet med bæresystemer i stål og beto­ng.

- Tre er et fint og godt materiale som er mye mer miljøvennlig enn stål og betong. Dette gir en god kobling mellom bærekraftsuniversitetet NMBU og boligene som tilbys studentene, sier Berg.

Han mener dette er en naturlig oppfølging av utvidelsen av studentboligene "Pentagon" mellom 2011 til 2013.

- Da var vi de første som bygget studentboliger i massivtre. Etter det var det mange som fulgte etter. Nå fortsetter vi dette med prosjektet i Skogveien sier Berg.

Anlegget blir også koblet på Statskrafts fjernvarmesentral på Campus Ås.

Stort behov for studentboliger i Ås

Med 800 nye studentboliger står NMBU og SiÅs godt rustet for fremtidens behov.

- Økingen av studenter på NMBU skjedd jevnt og trutt. Det har lenge vært behov for flere boliger, sier Berg.

Boligmarkedet i Ås har hatt stort press og høye priser, fordi privatmarkedet alene ikke har kunnet håndtere veksten i studenter som trenger bolig.

- Prosjektet i Skogveien blir veldig bra for våre studenter, og det blir også viktig for prisnivået for de som bor privat. Dette bidrar til å minske prispresset i et lite marked.

De 295 første boligene er en god start, men det er altså behov for enda flere, og i dette prosjektet skal vi helt til 800 nye boliger.

- Behovet er tydelig. Nå må vi bygge videre- og det gjør vi, avslutter Berg.

Published 23. April 2020 - 14:39 - Updated 24. April 2020 - 8:22