Hesteklinikken holder stengt til sommeren 2020

• Flere staller har blitt båndlagt på grunn av mistanke om salmonella.
    Shutterstock

NMBU Veterinærhøgskolen har besluttet at Hesteklinikken vil holde stengt fram til vi flytter til campus Ås våren/sommeren 2020.

Hesteklinikken holder stengt til sommeren 2020

På grunn av det nye Salmonella-utbruddet som ble påvist torsdag 19. september, vil Hesteklinikken holde stengt helt fram til vi flytter til campus Ås.

Salmonella er en svært vanskelig bakterie å bli kvitt i miljøet. Tross svært omfattende saneringsarbeid kan det tyde på at klinikken ikke er smittefri. Smittekilden er ikke identifisert. Hesteklinikken vil derfor ikke åpne igjen før Veterinærhøgskolen er på plass i nye lokaler på Ås.

Dette er en stor belastning for både ansatte og studenter, og Veterinærhøgskolen gjør sitt beste for å ivareta dem i denne vanskelige situasjonen. Det er også trist for det norske hestemiljøet. Veterinærhøgskolen jobber imidlertid med løsninger som gjør at de ansatte kan bidra på andre måter frem til åpningen, slik at Hesteklinikkens kompetanse fortsatt kan komme hestemiljøet til gode.

Hesteklinikkens veterinærer gir fortsatt gjerne råd og veiledning til kolleger i felt.

I artikkelen "Spørsmål og svar om Salmonella ved Hesteklinikken" kan du lese mer om Salmonella-utbruddene.

For akutt-situasjoner, må man ta kontakt med Bjerke Dyrehospital. Deres akutt-nummer er 22 95 60 10.

Published 26. september 2019 - 15:19 - Updated 30. september 2019 - 10:40