Matviterpodden - en podkast laget av studenter

• Matviterpodden
    Håkon Sparre

Tre masterstudenter ved NMBU har et brennende engasjement for å få folk til å kunne mer om mat. Det har ført til at de har startet Matviterpodden.

Matviterpodden - en podkast laget av studenter

– Matviterpodden er et resultat av interesse, engasjement og et ønske om å formidle kunnskap på et vitenskapelig grunnlag. Alle mennesker har et forhold til mat, og de aller fleste har meninger om det. Dette er bakgrunnen for hvorfor vi ønsket å lære mer om kontroversielle – og mindre kontroversielle temaer rundt matvitenskap, sier Stine Anthonisen.

Hun har startet Matviterpodden sammen med to medstudenter på master i matvitenskap. Bachelorutdanningen har de tatt på ulike steder. Siv Maria Nguyen har studert matteknologi ved NTNU, Carina Wiker Holmemo har en bachelor i ernæring fra Høyskolen Kristiania og Stine Anthonisen tar hele sin utdanning ved NMBU. Dette gjør at de samlet sitter på tverrfaglig kunnskap om matvitenskap.

– Til å begynne med snakket vi om spennende, matrelaterte temaer under kollokvier og middager: Hvordan skal det vi lærer i forelesning enklest mulig nå ut til folk på gata? Hvorfor er det viktig at vitenskap formidles på ulike arenaer i samfunnet? Og hvordan kan vi bidra til at nettopp dette skjer? Dette var spørsmål vi stilte oss og som var forløpet til etableringen av podkasten, forteller Stine Anthonisen.

De inviterer foredragsholdere og andre aktuelle fagpersoner til å delta og til å besvare spørsmål som de antar flere enn dem lurer på.

De tre første episodene er lansert. Temaene er:

• Genmodifisering
  • Klima: kjøtt versus planter