Sølvplassering i årets lærebedrift

Akershus fylkeskommune har kåret NMBU til en av fylkets tre beste lærebedrifter. Nominasjonen kom fra en av våre tidligere lærlinger.

Sølvplassering i årets lærebedrift

Jan Halvorsen er lærlingkoordinator ved NMBU. Her mottar han pris for pallplass i Årets lærebedrift 2018.

Jan Halvorsen er lærlingkoordinator ved NMBU. Her mottar han pris for pallplass i Årets lærebedrift 2018.

Foto
NMBU
I forrige uke ble "årets beste lærebedrift 2018"  kåret. NMBU fikk en andre plass, rett etter Ringnes supply company. På tredjeplass kom C. P. Sand transport.

Det er Jan Halvorsen som er lærlingkoordinator ved NMBU. Han har jobbet med lærlingprogrammet i rundt 13 år, og brenner for å gi ungdommene muligheter.

– Jeg har gjennom alle disse årene sett at elevene kommer inn som unge, forsiktige gutter og jenter og avslutter sin lærlingperiode som unge menn og kvinner. Det er like inspirerende hver gang å se hvilken modningsprosess de har vært igjennom på to år, sier Jan Halvorsen.

NMBU har lærlinger innen flere områder, blant annet rørlegger, elektriker, kontor og industrimekaniker.

I år delte fylkeskommunen for første gang ut utmerkelsen «Årets lærebedrift» til en bedrift som skaper positiv oppmerksomhet om fagopplæring i arbeidslivet og motiverer flere bedrifter til å ta inn lærlinger og lærekandidater. Forslag til kandidater var innhentet fra bransjen selv, lærlinger og publikum. Det var altså en tidligere lærling ved NMBU som nominerte oss.

 

Et stort ansvar

Å være en lærlingbedrift medfører et stort ansvar. Jan Halvorsen er opptatt av å koble fagansvarlige og lærlinger. De skal jobbe tett sammen i to år, så det er viktig at de trives sammen. Derfor er det intervjuer og møter i forkant før kontrakt inngås. De fagansvarlige får ekstra betalt for å følge opp en lærling, men har også et stort ansvar.

– Lærlingplassen er ungdommens første møte med arbeidslivet, og miljøet lærlingene blir en del av er vel så viktig som den jobben de skal utføre. Det er mange ting de skal sette seg inn i, sier Halvorsen. Derfor inviterer han også lærlingene til kurs utenom daglig arbeid. Ås helsestasjon holder flere kurs blant annet om psykisk helse, kosthold og sex og samliv. Og DNB kommer hvert år og snakker om personlig økonomi.

– Jeg føler meg privilegert som får lov til å jobbe med dette, og jeg har fått full frihet fra min arbeidsplass til å lage et opplegg. Det har jeg satt stor pris på, sier Jan Halvorsen. Sølvplasseringen vitner om at han har gjort mye riktig i de årene han har koordinert arbeidet.

 

Vi gratulerer!

Published 2. April 2019 - 12:37 - Updated 2. April 2019 - 12:37