Miljøhovedstaden 2019 – NMBU er med!

- Vi er veldig glade for at Oslo vil ha oss med på laget i gjennomføringen av Miljøhovedstadsåret, og at vi får være med som partner og i deres rådgivende utvalg. Dette er felles innsats for en bærekraftig framtid i praksis, sier NMBU-rektor Mari Sundli Tveit.

Miljøhovedstaden samler rundt 200 samarbeidspartnere i Oslo-regionen som sammen står for arrangementene som står på programmet i 2019.

- Tiltakene får mye større slagkraft når krefter i regionen slår seg sammen. NMBU har svært mye å bidra med i programmet for neste år, innenfor flere fagretninger. Dessuten var det naturlig for oss å se neste års feiring av 100-årsjubileet for landskapsarkitekturutdanningen og miljøhovedstadsåret i sammenheng, sier Tveit.

Les også: Norge var først i Europa: Utdannet landskapsarkitekter for å bygge nasjonen

Vandringer i Oslo, Ås og Kragerø

I anledning 100-årsjubileet og Miljøhovedstadsåret inviterer forskere og landskapsarkitekter på NMBU til rundt 15 vandringer som er åpne for alle.

- Vi gleder oss veldig til å vise frem bredden og betydningen av norsk landskapsarkitektur i områdene hvor folk bor, jobber og ferdes til hverdags, sier leder for Institutt for landskapsarkitektur, Tore Edvard Bergaust.

Det vil bli vandringer fra torg til torg i byen, blant trær i Dronning Euphemias gate, historisk omvisning i Bernadottenes folkepark på Bygdøy, et innblikk i norsk landskapslaboratorium på Ås, og virtuell vandring i NMBUs VR-lab. Også en kuratoromvisning i anledning utstillingen UTESTEMME om norsk landskapsarkitektur på Nasjonalmuseet - arkitektur vil være åpen for publikum.

Les også: Vandringer med landskapsarkitekter som guide – velkommen!

Universitetsparken på Ås

Den frodige universitetsparken på campus Ås vil være arena for flere av Miljøhovedstadsårets arrangementer, som er organisert av NMBU.

I anledning Fascination of Plants Day inviterer universitetet til omvisning, quiz og populærvitenskapelige foredrag, og rektor Mari Sundli Tveit inviterer på sin side til en grønn og bærekraftig hagefest. Når novembermørket siger inn, lyssettes parken til fascinasjon og glede for de som tar turen innom.  

Les også: Utstilling Nasjonalmuseet - Arkitektur: UTESTEMME

For mer informasjon om arrangementene, se jubileumssidene for 100 år med norsk landskapsarkitektur. 

 

Published 28. september 2018 - 9:29 - Updated 20. juli 2021 - 13:04