Immatrikulering 2018

• Immatrikulering 2018
    Håkon Sparre, NMBU

NMBU-parkens idylliske omgivelser var rammen for immatrikulering av nye studenter.

Immatrikulering 2018

I alt tar NMBU opp nærmere 1600 nye studenter i 2018. Rundt 1100 deltok på den høytidelige immatrikuleringen.

Håkon Sparre, NMBU

– NMBU kommer til å sette preg på dere. Og dere vil komme til å prege NMBU. Dere vil komme til å prege fagene, miljøet og menneskene her med deres tanker, spørsmål og deres stemme.

Dere er viktig for fellesskapet; både for fellesskapet som NMBU utgjør, men også for det store fellesskapet, sa rektor Mari Sundli Tveit i sin tale til studentene.

Se vårt rosetog! Alle nye NMBU-studenter kommer på scenen for å motta en rose og hilse på rektor.

Fanfare av NMBU-professor
NMBUs egen fanfare ble spilt under den høytidelige åpningen. Edwin Østergaard er komponisten, men han er også professor ved NMBU. Han har komponert NMBUs egen fanfare, som runget mellom de tradisjonsrike bygningene.

Rektor fikk håndhilse på 1100 nye studenter.

Håkon Sparre, NMBU

Alle studentene gikk i prosesjon opp på scenen, fikk utdelt en gave fra rektor og rose fra dekanen ved det fakultetet de tilhører.

Priser til beste oppgave og beste foreleser
NMBU benyttet også anledningen til å gjøre stas på undervisere og studenter ved å dele ut priser. Prisen for beste studentoppgave gikk til Ruslana Datsenko for hennes oppgave om storpolitikk, energi og aksjekurser.

Håkon Sparre, NMBU

Studentene kårer selv beste forelesere, som hver får 25.000 kroner. Prisene ble delt ut for høsten 2017 og våren 2018, og gikk til henholdsvis Nikolai K. Winge, som underviser i miljørett, og Nils Eivind Søli, som underviser i farmokologi og toksikologi.

Seremonien ble avsluttet med musikk av bandet  No. 4.

Gruppen No.4 måtte spille ekstranummer ved avslutningen av festen.

Håkon Sparre, NMBU

Se flere bilder i NMBUs fotoarkiv

Published 17. august 2018 - 15:36 - Updated 20. august 2018 - 12:37