God stemning under årets Ungforskdager

• Elevene fikk se noen imponerende kjemikunster før de fikk prøve litt praksis forskning selv.
    Håkon Sparre (NMBU)

Denne uken har 600 elever fra Follo-skoler vært med på forskningsaktiviteter innen temaene mat og sanser, klima og energi og miljø og innovasjon.

God stemning under årets Ungforskdager

Ungforsk arrangeres årlig i Oslo og Akershus for 10. klasse og VG1-elever i tilknytning til Forskningsdagene. Her får skoleklassene oppleve hvordan naturvitenskap kan være med på å løse noen av fremtidens utfordringer. De fleste elevene kom fra skolene i Ås, Nordby, Vestby, Frogn og Nesodden. Også skoler fra Oslo og Romerike var tilstede.

Kjemishow og praktiske elevøvelser

Besøket på NMBU startet med et kjemi-show i Vitenparken. Deretter gikk klassene til en aktivitet hvor elevene fikk prøve seg som forskere i praksis. De fikk blant annet lære å programmere roboter som skal forske på drivhus-planter, teste smakssansene sine og prøve å finne ut hva som driver oppvarmingen av jorden gjennom praktiske øvelser.

Engasjerte elever

Årets Ungforskdager på Ås har vært en suksess.
– Det har vært god stemning, og det virker som om elevene har blitt veldig engasjert. Vi har hatt et flott samarbeid med Vitenparken som har sydd sammen veldig mange stilige faglig-pedagogiske opplegg hvor elevene har fått prøve ting i praksis, sier Ungforskgeneral Johan Berlin.

Published 20. september 2017 - 15:17 - Updated 20. september 2017 - 15:17