Immatrikuleringen til nye høyder i 2017

Mye var nytt under årets immatrikulering: Arrangementet var flyttet ut, kappene til rektoratet var nye, og ledelsen overrasket studenter, ansatte og Ås-boere med konsert.

Den majestetiske bygningsmassen ble en flott ramme rundt immatrikuleringen.

Foto
Håkon Sparre, NMBU

– Det ble en flott ramme å ta arrangementet ut av Aud. Max. Vi har fått stadig flere studenter og ved å flytte alt ut får vi plass nok til alle. I tillegg er vi ute i vårt nydelige parkanlegg som gir en flott ramme rundt studieoppstarten, sa Sundli Tveit.

Fanfare av NMBU-professor
NMBUs egen fanfare ble spilt under den høytidelige åpningen. Edwin Østergaard er professor ved NMBU, men han er også komponist. Han har komponert NMBUs egen fanfare, som runget mellom de tradisjonsrike bygningene.

Avsluttet med konsert
På utescenen var det konsert med unge, lovende Kaja Gunnufsen, som er fra Ås. Hennes gjennombrudd kom i 2013 med hennes andre singel, «Desp», som ble nominert til årets hit av musikkmagasinet GAFFA. Hun fanget umiddelbart interessen til norske anmeldere og publikum i 2014, da hun slapp sitt ikoniske debutalbum ”Faen Kaja”. Hun har hanket inn nominasjoner til Spellemann-prisen (årets nykommer) og P3-prisen. Hun sjarmerer fans og publikum landet over med en hel rekke utsolgte konserter og festivalopptredener, blant annet på Slottsfjell og Øyafestivalen.

Dekan Ågot Aakra tok imot nye studenter ved Fakultet for kjemi, bioteknologi og matvitenskap.

Foto
Håkon Sparre, NMBU

Rektoratet med nye kapper
Rektoratet, som består av rektor Mari Sundli Tveit, prorektor for utdanning Solve Sæbø og prorektor for forskning Øystein Johnsen, stilte med nye kapper for anledningen. Den tidligere rektorkappen er fra 1960. Anna Friedel har designet kappene, som har motiv fra bygningsdetaljer og vinduer fra Urbygningen på Ås og hovedbygningen på Adamstuen, treet på Kjerringjordet og Torvald og Tora fra studentsamfunnets logo. Kappene er i tung ulldrapé, og silke, og med broderier i gull.

Rektoratet og dekaner i nye kapper designet av Anna Friedel.

Foto
Håkon Sparre

Dekan Cecilie Rolstad Denby tok imot nye studenter ved Fakultet for realfag og teknologi.

Foto
Håkon Sparre, NMBU

Priser til beste oppgave og beste foreleser
NMBU benyttet også anledningen til å gjøre stas på undervisere og studenter ved å dele ut priser.  Priser for beste studentoppgave gikk til Brenda Awuor Jimris-Rekve for hennes oppgave om terror og ytringsfrihet i Kenya.

Studentene kårer selv beste forelesere, som hver får 25.000 kroner. Prisen gikk til Erling Olaf Koppang og Ronny Steen.

Nye studenter ved NMBU 2017.

Foto
Håkon Sparre, NMBU

Borgerbrev og rose ble delt ut til alle nye studenter.

Foto
Håkon Sparre, NMBU

 

Published 18. august 2017 - 16:37 - Updated 15. juli 2021 - 11:18