Norges første bachelor i dyrepleie

• Norges første dyrepleiere med bachelorgrad uteksamineres ved Veterinærhøgskolen fredag.
    Gisle Bjørneby

Fredag mottar dyrepleierstudentene ved Veterinærhøgskolen sin bachelorgrad som de første i Norge.

Norges første bachelor i dyrepleie

17 studenter og ansatte ved NMBU Veterinærhøgskolen får fredag 16. juni 2017 sin bachelor i dyrepleie som de første i Norge. Dyrepleie har vært et profesjonsstudium siden 1994 og har utviklet seg fra et ettårig studie til det treårige bachelorprogrammet som tilbys i dag. Skoleåret 2016-2017 har gitt studentene med tidligere toårig utdannelse, muligheten til et påbygningsår for å få en bachelorgrad.

Studiet gir kompetanse innen veterinærmedisinske kjernefag som dyrevelferd, farmakologi, sykdomslære og anestesi. Dyrepleiere er attraktive i arbeidsmarkedet og yrket er i stor utvikling, noe som gir store muligheter for nyutdannede dyrepleiere.

Published 15. juni 2017 - 15:00 - Updated 16. juni 2017 - 14:07