Mari Sundli Tveit fortsetter som rektor ved NMBU

• Mari Sundli Tveit fortsetter som rektor ved NMBU
    Håkon Sparre, NMBU

Styret ved NMBU har i møte 9. mars enstemmig vedtatt å ansette Mari Sundli Tveit som rektor for fire nye år (2017-2021).

Mari Sundli Tveit fortsetter som rektor ved NMBU

– Jeg er glad for at jeg får mulighet til å lede universitetet i neste periode og for å få fortsette det arbeidet vi har satt i gang. Jeg har urokkelig tro på NMBU, på fagmiljøene våre og det vi skal bidra med i årene som kommer. Satsingen på våre fagområder er formidabel, og vi har det som skal til for å lykkes, sier Mari Sundli Tveit.

– Mari Sundli Tveit har gjort en meget god jobb som rektor ved NMBU siden universitetet ble opprettet i 2014, og et enstemmig styre ønsker at hun fortsetter i fire nye år, sier styreleder Siri Hatlen.

– Mari har gjort en stor innsats både med å profilere det nye universitet, å etablere og bygge en felles organisasjon og å stimulere fagmiljøene til tverrfaglig samarbeid. Hun har på en god måte ledet arbeidet med å forberede flytting av Veterinærhøyskolen fra Adamstuen til Ås. Styret vurderer kontinuitet som en styrke i den viktige perioden frem til miljøene er samlokalisert på Campus Ås, sier styreleder Siri Hatlen.

Styret har i denne prosessen kunnet velge mellom to meget godt kvalifiserte søkere, og har ut fra en totalvurdering kommet frem til at Mari Sundli Tveit vil være den best kvalifiserte til å lede NMBU i de neste fire årene.

– Jeg og resten av universitetsstyret ser frem til å fortsette samarbeidet med Mari, sier Hatlen.

Å få lede NMBU er et stort privilegium, og jeg gleder meg veldig til de neste fire årene!, sier Sundli Tveit.

Published 10. mars 2017 - 7:49 - Updated 23. mai 2017 - 19:09