Skreddersydd for grønt skifte

  • bioøkonomi
    Foto
    NMBU

NMBU er skreddersydd for å tilby den kompetansen som skal til for å komme over i en bærekraftig, biobasert økonomi. Rektor Mari Sundli Tveit foredrar om dette på NHOs årskonferanse. 

Skreddersydd for grønt skifte

Det grønne skiftet ble av Språkrådet kåret til årets 'nyord' i 2015, men hva er det egentlig? Hva innebærer det? I forkant av NHOs årskonferense ble Mari Sundli Tveit spurt av Dagens Næringsliv om akkurat dette og svarte:

Rektor Mari Sundli Tveit holder innlegg om det grønne skiftet på NHOs årskonferanse.

Rektor Mari Sundli Tveit holder innlegg om det grønne skiftet på NHOs årskonferanse.

Foto
Håkon Sparre, NMBU
- Det jeg legger i det er at vi skal over i en bærekraftig, biobasert økonomi, som skal være lønnsom og skape velstand og vekst i dette landet og ellers. Det er utrolig mange muligheter til å utnytte naturressursene i Norge på en langt mer verdiskapende måte. Skiftet er at vi i de kommende tiårende må finne en annen særtilling enn den Norge har hatt på grunn av petroleum. Dette har de fleste tatt inn over seg. Så gjenstår spørsmål om hvordan og hvor fort. 

Hvorfor er NMBU skreddesydd for det grønne skiftet? Her møter du 12 NMBU-forskere som forklarer hvordan det grønne skiftet former deres forskerhverdag.

Her får du en kort animasjon som beskriver det grønne skiftet på 1-2-3.

Published 5. januar 2017 - 9:57 - Updated 19. januar 2018 - 8:37