Vant pris for studentoppgave om livmorhalssvulster

• Pris for beste oppgave 2015 ved NMBU ble gitt til Aurora Rosvoll Grøndahl for oppgaven Analyse av dynamisk kontastforsterket MRI av livmorhalssvulster. Prisen ble delt ut under immatrikuleringsfesten den 19.08.2016. Prisen er på kr. 25 000,- og ledsages av et diplom.
    Eivind Norum, mobilfoto

Den beste studentoppgaven ved NMBU i 2015 ble laget av Aurora Rosvoll Grøndahl.

Vant pris for studentoppgave om livmorhalssvulster

Aurora Rosvoll Grøndahl la så mye arbeid og innsats i sin masteroppgave i 2015 at hun vant universitetets pris for "beste oppgave". I tillegg til heder og breømmelse får hun også 25 000 kroner.

Oppgaven med tittelen "Analyse av dynamisk konstrastforsterket MRI av livmorhalssvulster" var så solid at det ikke var noen tvil da innstillingskomiteen skulle velge en vinner.  I sin omtale av vinneren sier instillingskomiteen at Grøndahl har skrevet sin oppgave om et fagområde som sjelden synliggjøres ved NMBU og at hun i arbeidet har samarbeidet med Radiumhospitalet. På sikt kan masterstudentens oppgave og resultater komme til å hjelpe pasienter med limorhalskreft.

Til årets prisutdelingen var det fem solide nominerte oppgaver. Alle av svært god kvalitet.

Les hele innstillingskomiteens vurdering

"Temaet Aurora Rosvoll Grøndahl har valgt for sin oppgave representerer et tverrfaglig fagområde som sjelden synliggjøres ved NMBU. Oppgaven, en analyse av dynamisk kontrastforsterket MRI (Magnetic Resonance Imaging) av livmorhalssvulster, er et studium av 81 pasienter ved Oslo Universitetssykehus. I oppgaven undersøkte Grøndahl om MR-bilder av livmorhalssvulster tatt før påbegynt behandling kan brukes til å predikere behandlingsutfall for pasienter. Videre ble det undersøkt om MR-bildene kan brukes for identifikasjon av svulstområder med dårlig respons på behandling. Dette kan gjøre det mulig å tilpasse behandlingen for den enkelte pasient, ved for eksempel å gi de identifiserte svulstområdene høyere stråledose. Grøndahls masteroppgave utmerker seg med hensyn til vitenskapelig kvalitet, og den er av et stort omfang og er vel strukturert. Materialer, metoder og resultater er godt presentert med tilhørende gode illustrasjoner, og analysene er grundig diskutert. Oppgaven er meget tydelig og pedagogisk skrevet, og det er relativt sett, muligheter for også ikke-fagpersoner å følge teori og metode, og derigjennom kunne forstå resonneringen. Oppgaven tilfredsstiller alle kriteriene i retningslinjene for pris for beste oppgave, og den framviser en overordnet forståelse av fagfeltet og med et tydelig fokus. Grøndahls oppgave er meget velskrevet og gjennomført etter de vitenskapelige prinsipp som kan forventes av et masterarbeid av høyeste klasse. Analysene med dets resultater er så interessante, at de også har dannet grunnlaget for en vitenskapelig artikkel som er akseptert i den anerkjente internasjonale journalen Acta Oncologica. Masteroppgaven til Grøndahl synliggjør en kandidat som har vist høy grad av selvstendighet og modenhet i sitt forskningsarbeid".

NMBU deler årlig ut en pris for den beste oppgaven som blir skrevet av studenter ved universitetet. Og her er en oversikte over de nominerte oppgavene fra 2015.

Studentens navn

Institutt

Tittel

Omfang