NMBU-student fikk andreplassen i «Energistjernen»

NMBU-student Kristian Omberg fikk delt andreplass i  en konkurranse for studenter og unge gründere som har utviklet løsninger eller produkter innen fornybar energi.

NMBU-student fikk andreplassen i «Energistjernen»

Omberg har designet og bygget et småskala biodieselanlegg for produksjon av biodrivstoff fra avfall, som en del av prosjektet Umbio.

Under Industriens motemesse på Telenor Arena denne uken fikk dette prosjektet delt andreplass i «Energistjernen», en konkurranse for studenter og unge gründere som har utviklet løsninger eller produkter innen fornybar energi.

Omberg er også en av ildsjelene bak det nyetablerte Eik Idéverskted som holder til på Høydelabben på Institutt for matematiske realfag og teknologi (IMT).

Stedet ønsker å utvikle ideer og inspirere studenter og mennesker i regionen til å satse på bærekraftig teknologi og innovasjon.

På Eik jobbes det med flere spennende prosjekter som blant annet OpenROV undervannsrobot, 3D-printet drone, Eco-twin 2.0 og Aquaponics.

Eik arrangerer også kurs i Arduino, hvor studenter blant annet lærer å bygge en robot, CNC maskin eller automatisering av egen hybel.

Eik Idéverksted samarbeider tett med NMBU Technology Transfer (TTO). Kontorets mål er å bidra til økt innovasjon og verdiskaping fra utdanningen og forskningen på NMBU.

NMBU-student Kristian Omberg fikk delt andreplass i "Energistjernen" med prosjektet Umbio.
Jens Kristian Rostad
Published 27. mars 2015 - 7:15 - Updated 23. mai 2017 - 19:22