Årets unge leder med utdannelse fra NMBU

Anders Bostad er sivilingeniør innen miljøfysikk og fornybar energi, og jobber i dag i Statsnett. Han ble tidligere denne uken kåret til årets unge leder.

Årets unge leder med utdannelse fra NMBU

Anders Bostad

Anders Bostad er kåret til Årets unge leder 2014.

Foto
Assessit

Årets unge leder kåres av konsulentselskapet Assessit AS hvert år. Konseptet har vært gjennomført siden 2009. Han er seksjonsleder i Statnett, og har sin utdannelse fra NMBU.

På spørsmålet om hvorfor Anders han tror han vant svarer han:
– Jeg er blitt satset på av virksomheten, min leder og medarbeidere. Det betyder mye for meg.

På spørsmål om hvorfor han i sin tid valgte å utdanne seg ved NMBU er svaret:
- Jeg husker at jeg leste en sak i Morgenbladet hvor forsker Petter Heyerdahl uttalte seg klokt og vågalt om bruk av overskudd fra petroleumsbransjen til forskning på fornybar energi. Etter en telefonsamtale med Heyerdahl var jeg overbevist om at NMBU var rett sted for å lære om energisystemer med fornybare løsninger. Jeg forsto raskt at det tekniske fagmiljøet på Ås er unikt på grunn av høy faglig kompetanse i kombinasjon med stor åpenhet og nærhet til studentene.

Juryens begrunnelse:
«Kandidaten har fått svært gode tilbakemeldinger fra sin overordnede og sine medarbeidere. Vedkommende er flink til å skape gode relasjoner i sin enhet, samtidig som vedkommende setter klare mål og er resultatorientert. I oppgavene som kandidaten har løst i kåringen har kandidaten vist at vedkommende er en som ikke nødvendigvis vet alt enda, men er nysgjerrig og er interessert i lære. Kandidaten er dyktig til å skape tillit, skape en god atmosfære og en sterk motivasjon for å delta konstruktivt i samtaler.  Det er tydelig at kandidaten ønsker å utvikle sitt allerede effektive og gode lederskap videre. Vedkommende er god til å prioritere og bruker samtalens fremdrift til å nå målene som også er formulert ved starten av samtalen.»

 

Published 20. mars 2015 - 9:46 - Updated 23. mai 2017 - 19:22