Spill deg frem til å bli en bedre innovatør

NMBU-student drar på USA-turne for å promotere kampanje knyttet til et brettspill som lærer deg populær innovasjonsmetode.

Spill deg frem til å bli en bedre innovatør

Tore Rasmussen er masterstudent innen Innovasjon og entreprenørskap ved NMBU Handelshøyskolen og organisator for Lean Startup Norway.

Han baserer masteroppgaven sin på læringsutbyttet til brettspillet “Playing Lean”, som han nå står på farten til USA for å spre ordet om.

Brettspillet er utviklet som et verktøy for å lære bort den populære innovasjonsmetoden Lean Startup.

Lean Startup-begrepet ble innført og popularisert av Eric Ries i hans bok The Lean Startup og hadde bakgrunn i hans blogg.

Metoden har fått stort gjennomslag, Innovasjon Norge har endret sin søknadsprosess med fokus på den, og den er i ferd med å etablere seg for alvor på norske universiteter innen entreprenørskapsstudiet. Men både det å lære metoden og det å lære den bort er krevende, mente teknologiselskapet Iterate AS og Rasmussen.

Løsningen ble å utvikle det pedagogiske brettspillet “Playing Lean” for de som trenger å lære andre om Lean Startup-metodikken. Spillet skal gi varig læring på en billig, rask og morsom måte. Det varer i ca tre timer, og man lærer følgende:

•Hvordan sette sammen et eksperiment
•Hvilke type eksperiment passer best til forskjellige målgrupper
•Hvilke psykologiske fallgruver en gründer / entreprenør bør være
bevisst på.

I forbindelse med lanseringen av spillet lansere gründerne en Kickstarter-kampanje for å hente inn finansiering, og det er for å promotere sistnevnte at Rasmussen vil turnere USA for å spre ordet om Playing Lean og få tilbakemeldinger fra folk som praktiserer Lean Startup.

På turneen vil Rasmussen vise workshopdeltakere alt de trenger å vite om hvordan lære bort Lean Startup-metoden med et brettspill.

Kickstarter er en av de største crowdfunding-plattformene i verden. Siden lansering i 2009 og fram til september 2014 har det blitt gjennomført mer enn 180 000 Kickstarterkampanjer, hvorav 44% har vært vellykket. Kickstarter-kampanjen for brettspillet "Playing Lean" lanseres på en lanseringsfest i Oslo tirsdag 13. januar.

Privat
Published 9. januar 2015 - 13:24 - Updated 23. mai 2017 - 19:25