NMBU-rektor etterlyser nye virkemidler for likestilling

- Det er synd at likestillingsprisen nå fjernes, mener NMBU-rektor. Hun etterlyser nye virkemidler som kan erstatte den.

NMBU-rektor etterlyser nye virkemidler for likestilling

Mari Sundli Tveit, rektor ved NMBU

NMBU
- Universitetene er slett ikke i mål når det gjelder likestilling, skriver NMBU-rektor Mari Sundli Tveit på bloggen sin.

Hun mener det er synd at Kunnskapsdepartementet har bestemt seg for å kutte likestillingsprisen. Sundli Tveit sier prisen i mange år har bidratt til å fremme likestilling i universitets- og høyskolesektoren, og etterlyser andre virkemidler som kan bidra til å øke likestilling i sektoren.

- Likestillingsarbeidet ved Universitetene er viktig, ikke bare i et prinsipielt perspektiv. Det er en del av å satse på kvalitet, bli bedre og ta vare på talentene. Vi trenger gode virkemidler og tydelige signaler skal vi få det til, skriver Sundli Tveit, og sier hun gjerne tar en debatt om hvilke nye virkemidler og signaler som kan bidra til økt likestilling i UH-sektoren.

Les hele bloggposten her.

Det er i forslaget til statsbudsjett for 2015 at regjeringen sier de vil legge ned likestillingsprisen, og at den ikke vil bli delt ut for 2014. Komiteen for kjønnsbalanse og mangold i forskning (Kif) tilgodeses derimot med økte midler i statsbudsjettforslaget.

I en artikkel hos Kifinfo.no, hvor også Sundli Tveit er sitert, sier Kif-komiteens leder Curt Rice at han er glad for departementets økte bevilgninger, og opplever det derfor som en blandet opplevelse når likestillingsprisen prioriteres vekk.

− Likestillingsprisen er en viktig gulrot i systemet, og gir anledning til å belønne dem som har gjort en god jobb. Dessuten har Norge et så godt rykte på seg som likestillingsland og fremheves ofte som et foregangsland internasjonalt, så det er synd å miste dette tydelige uttrykket, mener Rice.

Published 29. oktober 2014 - 15:19 - Updated 23. oktober 2015 - 14:42