NMBU-professor Karsten Jørgensen tildelt ærespris

NMBU-professor Karsten Jørgensen hedres med gjev ærespris for sin mangeårige innsats for å utvikle faget landskapsarkitektur nasjonalt og internasjonalt.

NMBU-professor Karsten Jørgensen tildelt ærespris

Karsten Jørgensen, professor ved ILP.

Håkon Sparre
Jørgensen, som er professor ved NMBUs Institutt for landskapsplanlegging (ILP), har blitt tildelt European Council of Landscape Architecture School (ECLAS) ærespris, ECLAS Lifetime Achievement Award 2014.

Prisen får han for sin iherdige innsats for ECLAS, JoLa (Journal of Landscape Architecture) og utdanning i landskapsarkitektur i Norge og i andre land.

- Vi er imponert og stolte av innsatsen han har lagt ned over lang tid for å utvikle faget internasjonalt. Det er fantastisk at en av våre har engasjert seg i dette arbeidet, og det er bare å gratulere Jørgensen med prisen - den er vel fortjent, sier NMBUs prorektor Halvor Hektoen.

I tildelingen ble det spesielt fremhevet:

• Bidrag til etablering av studieprogram i landskapsarkitektur ved universitetene i Tartu, Estland og  Jelgava, Latvia fra 1993 og fremover.
  • Innsats for etablering av studieprogrammet i Birzeit University på Vestbredden
  • Arbeidet i ECLAS, særlig i steering committee/executive committee i perioden 2001-2014
  • Bidrag til å etablere JoLa og rollen som managing director fra starten i 2006 til 2014. Tidsskriftet har etablert seg som helt sentralt i landskapsarkitekturfaget

Published 1. oktober 2014 - 11:32 - Updated 23. mai 2017 - 19:27