Besøk av kinesisk delegasjon

– Besøket bidrar til å styrke de akademiske båndene mellom Norge og Kina. Dessuten vil det helt sikkert åpne nye dører for samarbeid, mobilitet og gjensidig nytte, sa rektor i sin velkomsttale.

Delegasjonen fikk omvisning på campus. De fikk også faglige presentasjoner om robotikk av Pål Johan From og Nitrogengruppas forskning av Åsa Frostegård og Lars Bakken.

Hele delegasjonen samlet på trappa til nyoppussede Urbygningen.

Håkon Sparre

– Hav og kontinenter ligger mellom Kina og Norge. Likevel deler vi mange av de samme målene. I tillegg har vi en felles forståelse for viktigheten av forskning og utdanning for å nå disse målene, sa rektor.

De kinesiske gjestene fikk teste landbruksroboten Thorvald.

Håkon Sparre

Om noen få uker vil NMBU være en del av en delegasjon til Kina.

Som et ledd i oppfølgingen av regjeringens Panorama-strategi arrangerer Kunnskapsdepartementet et delegasjonsbesøk til Kina i april 2018, ledet av kunnskapsministeren.

Formålet med besøket er å styrke samarbeidet med Kina innen høyere utdanning og forskning, både på institusjons- og myndighetsnivå.

– Jeg har fulgt delegasjonen i tre dager, som leder Universitets- og høgskolerådet (UHR) og rektor ved NMBU. Delegasjonen består av en rekke av de høyest rangerte universitetene i Kina, og vi håper å få på plass institusjonsavtaler med flere av dem i forbindelse med den statsrådsledede delegasjonsreisen til Kina i april, der rektoratet og en rekke NMBU-forskere deltar, sa rektor, og fortsatte:

– Delegasjonsleder, generalsekretær Zhao Lingshan, uttrykte stor begeistring for NMBU, og delegasjonen var imponert over universitetet og veldig innstilt på videre samarbeid. Han takket også våre dyktige forskere, som stilte med presentasjoner om vårt pågående samarbeid med kinesiske institusjoner. NMBU var en av svært få norske universitet som fikk vist seg frem under dette besøket, og vi er svært glade for at de valgte å komme til NMBU.

Published 15. mars 2018 - 15:13 - Updated 16. juli 2021 - 12:18