– Norsk teknologi går til USA fordi vi ikke satser

NMBU-professor Margareth Øverland og kolleger jobber raskt for å hente ut prøver fra nyslaktet gris. Målet er å finne ut hvilke griser som utnytter godt lokale fôrressurser.
NMBU-professor Margareth Øverland og kolleger jobber raskt for å hente ut prøver fra nyslaktet gris. Målet er å finne ut hvilke griser som utnytter godt lokale fôrressurser.Foto: Espen Solli

Trær, gjærsopper, tang og tare kan brukes som proteinkilder for dyrefôr i Norge. Metodene kan erstatte import av flere fôrråvarer. Likevel satses det ikke på teknologien her til lands.

– Oljen har reddet oss i mange år, men når vi har muligheten til å tenke nytt tør vi ikke, sier professor i husdyrernæring og fisk fra NMBU, Margareth Øverland.

Les artikkelen på NRK Nordlands nettsider.

Publisert - Oppdatert

Del på