Frå forsking til ny næring

En animasjon om bioøkonomi på en-to-tre.
En animasjon om bioøkonomi på en-to-tre. Foto: NMBU

Kva moglegheiter gir satsing på forsking og utvikling for å styrka norsk matproduksjon, utvikla nye produkt og utvikla bioøkonomien som ei framtidsnæring? Seminar 10. november i Vitenparken.

Vil du vita meir om forsking og utvikling som motor for å utvikla bioøkonomien som ei framtidsnæring i Noreg? Blant dagens gjester finn du konsernsjef og investor Jens Ulltveit-Moe, adm.dir i Geno Sverre Bjørnstad, Gudbrand Rødsrud, teknologidirektør i Borregaard.

PÅMELDING

Seminarprogram kl. 11.00-17.00

Kl. 11.00 Mingling og enkel servering

Kl. 11.30 Opning av seminaret ved rektor Mari Sundli Tveit, NMBU

Kl 11.40 Kvifor og korleis la forskinga ved IHA grunnlaget for SFI ved instituttleiar Torstein Steine

Kl 12.10 Kvifor og korleis la forskinga ved IKBM grunnlaget for SFI ved instituttleiar Are Aastveit og professor Vincent Eijsink

Kl 12.40 Kvifor og korleis vart Geno og Norsvin avlsselskap i verdsklasse ved adm dir Sverre Bjørnstad

Kl 13.00 Pause

Kl 13.15 Kvifor og korleis vart Borregaard eit selskap i verdsklasse ved teknologidirektør Gudbrand Rødsrud

Kl 13.35 Måla for Foods of Norway” – kva skal vi oppnå og korleis ved senterleiar Margareth Øverland

Kl 14.10 Kva verkemiddel kan samfunnet setja inn for å utvikla bioøkonomien som ei framtidsnæring i Noreg ved tidlegare departementsråd Per Harald Grue

Kl 14.30 Forsking og utvikling som motor for å utvikla bioøkonomien som ei framtidsnæring i Noreg

Kl 14.45 Pause

Kl 15.00 Panelsamtale:

Forsking og utvikling som motor for å utvikla bioøkonomien som ei framtidsnæring i Noreg

Paneldeltakarar:

  • Stortingsrepresentant (H) Nils Aage Jegstad
  • Tidligare landbruksminister og stortingsrepresentant Johan C. Løken
  • Administrerande direktør Erik Lahnstein
  • Konsernsjef og investor Jens Ulltveit-Moe
  • Senterleiar Margareth Øverland
  • Stortingsrepresentant (Ap) Odd Omland

Samtaleleiar: Per Olav Skjervold, Vitenparken Campus Ås.

Kl 16.30 Seminaret blir avslutta

Kl. 16.30 Vitensmak og mingling

Ei kulinarisk reise med ”Foods of Norway”

Arrangementet blir avslutta kl. 17.00.

Arrangørar: NMBU, Vitenparken Campus Ås og Vitenparkens vener.

Publisert - Oppdatert

Del på