Interessert i miljøteknologi og nye forskningsbaserte løsninger?

Miljøteknologi og nye forskningsbaserte løsninger på vår tids største utfordringer blir tema når Girl Geek Dinners i Oslo og Østfold slår kreftene sammen med NMBU.

Girl Geek Dinners (GGD) er et nettverk for kvinner som er over gjennomsnittet interesserte i teknologi. Det ble startet i London i 2005, i Oslo i 2010 – og har avdelinger i over 20 forskjellige land. Mer om bakgrunnen til nettverket her, den norske arrangementssiden finner du her.

Torsdag 20. november kl 18:00 inviteres det til GGDs først møte på Ås. Arrangementet er åpent for alle interesserte, også guttegeeks, men krever påmelding.

På programmet står blant annet:

  • NMBU-rektor Mari Sundli Tveit om forskningsbaserte løsninger
  • Doktogradsstipendiat Heidi S. Nygård som deler ny kunnskap om bio-olje og om veien frem til at hun ble forsker. Les mer om forskningsarbeidet hennes her.
  • Postdoktor Ingunn Burud som forsker på solceller og har også bidratt til en barnebok om metrologi: Kappflyging i allslags vær.
  • Doktorgradsstipendiat Trine Isaksen om bioteknologi, biodrivstoff, utnyttelse av biomasse og hva som kan komme "etter oljen".
  • Hør også fra Ingeniører uten grenser på NMBU og om robotteknologi som kan overvåke forurensning ved Christine Spiten. Les mer om prosjektene hennes her.
  • Kort fra Beathe Due, Dekan for avdeling for informasjonsteknologi ved Høgskolen i Østfold, vinner av ODA-prisen 2014 og organisator for GGD Oslo/Østfold om GGD.
  • Kort fra Cecilie Rolstad Denby, instituttleder for Institutt for matematiske realfag og teknologi (IMT) og Elisabeth Hermansen, driftssjef ved Vitenparken,

Vi starter kvelden med med korte innledninger, før vi går over i diskusjon og muligheter til å snakke sammen. Det blir servert mat og drikke, og arrangementet er gratis, men det lønner seg å være kjapp med å melde seg på da vi har et begrenset antall plasser.

Påmelding skjer hos Girl Geek Dinners her (lenke til Eventbrite).

NB: Vi skal være hos Vitenparken. Den formelle delen av arrangementet varer fra 18:00 til ca 20:00, men kafé og bar hos Vitenparken vil være åpen utover kvelden. 

Heidi S Nygård

Doktorgradsstipendiaten Heidi S. Nygård har forsket på hvordan biomasse kan konverteres til bio-olje ved hjelp av saltsmeltepyrolyse.

Foto
NMBU

 

Vitenparken

Vitenparken

Foto
NMBU

Published 10. november 2014 - 8:14 - Updated 7. juli 2021 - 13:06