
Mari Sundli Tveit, rektor ved NMBU
Hun mener det er synd at Kunnskapsdepartementet har bestemt seg for å kutte likestillingsprisen. Sundli Tveit sier prisen i mange år har bidratt til å fremme likestilling i universitets- og høyskolesektoren, og etterlyser andre virkemidler som kan bidra til å øke likestilling i sektoren.
- Likestillingsarbeidet ved Universitetene er viktig, ikke bare i et prinsipielt perspektiv. Det er en del av å satse på kvalitet, bli bedre og ta vare på talentene. Vi trenger gode virkemidler og tydelige signaler skal vi få det til, skriver Sundli Tveit, og sier hun gjerne tar en debatt om hvilke nye virkemidler og signaler som kan bidra til økt likestilling i UH-sektoren.
Det er i forslaget til statsbudsjett for 2015 at regjeringen sier de vil legge ned likestillingsprisen, og at den ikke vil bli delt ut for 2014. Komiteen for kjønnsbalanse og mangold i forskning (Kif) tilgodeses derimot med økte midler i statsbudsjettforslaget.
I en artikkel hos Kifinfo.no, hvor også Sundli Tveit er sitert, sier Kif-komiteens leder Curt Rice at han er glad for departementets økte bevilgninger, og opplever det derfor som en blandet opplevelse når likestillingsprisen prioriteres vekk.
− Likestillingsprisen er en viktig gulrot i systemet, og gir anledning til å belønne dem som har gjort en god jobb. Dessuten har Norge et så godt rykte på seg som likestillingsland og fremheves ofte som et foregangsland internasjonalt, så det er synd å miste dette tydelige uttrykket, mener Rice.