Utstilling: Oppbyggingen av matvitenskap i utviklingsland

24. januar åpner utstillingen "Ethiopian Inspiration" om hvordan IKBM har hatt en nøkkelrolle med å bygge kompetanse innen matvitenskap i utviklingsland.

Utstilling: Oppbyggingen av matvitenskap i utviklingsland

Utstillingen i Vitenparken vil være åpen fram til 23. februar. Her viser bilder og prosjekterfaring hvordan Institutt for kjemi, bioteknologi og biovitenskap (IKBM) ved NMBU har bidratt med å utvikle Matvitenskap som fag i utviklingsland.

NMBU-professor Judith Narvhus er prosjektleder og ansvarlig for utstillingen, som særlig retter fokus på NUFU (Nasjonalt program for utvikling, forskning og utdanning) sitt prosjekt "Women and Food Science; together towards national visibility".
Dette er et samarbeidsprosjekt med Mekelle Universitetet i Etiopia.

Velkommen til utstilling om oppbyggingen av matvitenskap i utviklingsland.
Velkommen til utstilling om oppbyggingen av matvitenskap i utviklingsland. Photo: Steven Persensky

24 PhD-studenter fra Sør
I tillegg presenteres de 24 personene som har tatt PhD i Matvitenskap ved IKBM de to siste tiårene med finansiering fra NUFU eller Norad.

Utstillingen inkluderer også fotoustillingen "Ethopian Inspiration" av fotografen Steven Persensky. Bildene ble tatt under et feltbesøk til NUFUs prosjektområde nord i Etiopia i 2011.

Fotografiene fremhever kvinners rolle i matproduksjon, samt viser ulike aspekter av dagligliv. De 21 bildene er trykket på fotolerret i storformat.

For mer informasjon, vennligst kontakt:
Steven Persensky (stepers@online.no) eller Judith Narvhus (judith.narvhus@nmbu.no)

Facebook-arrangement for utstillingen finner du her.

Velkommen!

Published 10. september 2014 - 10:23 - Updated 23. mai 2017 - 19:31