Ny utmerkelse til NMBUs beste skogbrukskandidat

Anne Aulie ble i dag tildelt Bollerøds legat for beste karaktersnitt på mastergraden i skogfag i 2013. I desember fikk hun Skoglaugets masterstipend for samme oppgave.

Ny utmerkelse til NMBUs beste skogbrukskandidat

Hamar-jenta Anne Auli (27) ble i dag tildelt Bollerøds legat for masteroppgaven "Vekst og utvikling hos foryngelse etter selektive hogster".

En prestasjon det står respekt av
- Denne utmerkelsen går til den som får best karakter på masteroppgaven i et helt kull,  så dette er en veldig bra prestasjon. Jeg vil benytte anledningen til å gratulere Anne Aulie som beste skogbrukskandidat, sa Ørjan Totland, instituttleder ved Institutt for Naturforvaltning (INA) ved NMBU.

Ørjan Totland, instituttleder ved Institutt for Naturforvaltning (INA), delte ut Bollerøds legat 2014 til Anne Aulie for beste masteroppgave i skogfag.
Kristine Løwe

Det er instituttleder ved INA er styreleder for Hartmann Bollerøds legat, et legat som universitetet fikk i 1990 for å premiere den av skogbruksstudentene som får best mastergradskarakter gjennom studiet.

Ny pris for samme masteroppgave
- Det er selvfølgelig stort å få den utmerkelsen, så det setter jeg pris på, sa Aulie, som i desember fikk et masterstipend på 50,000 fra Skoglauget for samme oppgave.

Mannen som opprettet legatet, Hartmann Egil Bollerød, var selv forstkandidat fra landbrukshøgskolen (1919). Bollerød var født i Hedrum i Vestfold 1894, og bodde der det meste av sitt liv.

Da han var ferdig på landbrukshøgskolen fikk han stilling som skogbestyrer hos Treschow Fritzøe. Her var han ansatt til 1960. Bollerød var gjennom mange år medlem av Hedrum herredstyre. Hartmann Bollerød døde 80 år gammel i 1974, og etter hans ønske tok enken Haldis Bollerød ideen om legatet inn i sitt testamente.

I år er det 24. gang at prisen deles ut. Prisen består av et pengebeløp på kr 2.000,- og et diplom.

Fikk drømmejobben
Siden nyttår har Aulie jobbet hos Romedal og Stange Allmenninger med driftsplanlegging.

– Det er akkurat det jeg hadde mest lyst til å jobbe med. Arbeidsgiveren min forvalter ca. 360,000 dekar med produktiv skog og en bestand på ca. 15,000, så denne virksomheten er også viktig for lokalmiljøet, fortalte Aulie.

Hun påpekte at skogskjøtselbakgrunnen  hun fikk fra skogfagsstudiene ved NMBU er veldig bra å ha med seg i den jobben hun har.

- Det er også  ganske unikt for NMBU at man kan lære endel om skogøkologi hvis man er interessert i det, sa hun.

Anne Aulie fikk Bollerøds legat i 2014 for beste matergradsoppgave i skogfag.
Kristine Løwe
Published 10. september 2014 - 10:23 - Updated 23. mai 2017 - 19:30