Eldis medhjelper i ti år

Biblioteket på Noragric har i ti år levert data til Eldis. Det markeres med åpen dag onsdag 30. april.

Eldis medhjelper i ti år

Eldis er en database driftet av Institute of Development Studies ved University of Sussex. Basen finner du her – Eldis.

Solid informasjonsbase
I databasen finnes informasjon om fulltekstdokumenter innenfor utviklingsstudier. Nisjen som Noragric-biblioteket tar seg av, er dokumenter i skjæringsfeltet miljø og utvikling, med en tilknytning til Norge.

- Dette kan være dokumenter utgitt av en norsk organisasjon, skrevet av norsk forfatter, eller det kan omhandle et norsk (finansiert) prosjekt.  Ofte kalt eldisnorway eller «det norske vinduet», forklarer Liv T. Ellingsen ved biblioteket.

Twitrer
På Twitterkontoen @eldisnorway kan du følge med på de data som legges inn i Eldis.

- Jeg synes dette er en aktivitet som har satt biblioteket på kartet på en positiv måte. Det synliggjør og øker bruken av disse «norske» dokumentene, noe som også er viktig for NORAD som har finansiert arbeidet i alle årene, sier Ellingsen.

Passerte 1000 i 2012
I 2012 markerte databasen at antallet «norske» dokumenter tippet 1000, blant annet med en åpen dag i Noragric-biblioteket.

Basen benyttes mye av studenter som arbeider med utviklingsrelaterte tema.
Her er noen tall rundt besøk

Åpen dag
Lær mer om Eldis under "Åpen dag" på Noragric-biblioteket onsdag 30. april.
- Her blir den en innføring i Eldis for alle som vil høre, og noe å smake på ved siden av, avslutter Ellingsen.

Studentvakt Elenita Banogbanog p biblioteket ved Noragric.
Studentvakt Elenita Banogbanog på biblioteket ved Noragric. Foto: Gisle Bjørneby
Published 10. september 2014 - 10:23 - Updated 23. mai 2017 - 19:30