- Farlig folkeopplysning og farlig journalistikk

- Drøyt at Forbrukerrådet ikke skiller mellom fare og risiko for helseskader i VG-sak, skriver NMBU-forsker i et debattinnlegg.

- Farlig folkeopplysning og farlig journalistikk

"I VG i dag kan vi lese at Forbrukerrådet har foretatt analyser av blodet til en rekke småbarnsmødre.

"De kom til det alarmerende resultat at disse blodprøvene inneholdt et stort antall giftstoffer. Mange av disse stoffene er miljøgifter med kreftfremkallende og hormonforstyrrende egenskaper.

"VG skriver: «småbarnsmoren … tok blodtest og fikk sjokkbeskjeden: du har giftstoffer som er kreftfremkallende og skadelig for arvestoff og forplantningsevnen i blodet ditt. – Jeg synes det er skremmende». Også Forbrukerrådets direktør Randi Flesland hadde de samme giftene i blodet. Hun var ikke så bekymret for seg – men tenkte mer på småbarnsforeldrene: - «stakkars, de vet ikke hvilken effekt de har på barna».

"Dette er drøyt. Forbrukerrådet skiller ikke mellom fare og risiko for helseskade..."

Les hele debattinnlegget fra NMBUs Jan Erik Paulsen på NMBUs Matblogg.

Published 10. september 2014 - 10:23 - Updated 23. mai 2017 - 19:29