NMBU-studenter deltar i NM for Studentbedrifter

Seks studenter fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) har utviklet Smart Charge, en tjeneste for kjøp og salg av strøm til elbiler.

NMBU-studenter deltar i NM for Studentbedrifter

På onsdag skal de konkurrere om å bli Norges beste Studentbedrift.

I mars ble Meshcrafts SB kåret til beste Studentbedrift ved NMBU. Siden det har de vunnet både TEKNAs studentkonkurranse, 100 000 kroner i etablererstipend og tur til Silicon Valley.

4. og 5. juni deltar de på NM for Studentbedrifter på Næringslivets Hus i Oslo.
Les mer om Meshcrafts SB på deres hjemmeside.

N er NMBU-studentene i Meshcrafts SB i NM for Studentbedrifter. Studentene har allerede vunnet flere priser.
Nå er NMBU-studentene i Meshcrafts SB i NM for Studentbedrifter. Studentene har allerede vunnet flere priser. Foto: Meshcrafts SB
Internasjonale ambisjoner

Smart Charge er en elektronisk betalingsløsning for lading av strøm som vil gjøre at man betaler for den strømmen man bruker. Registreringen skjer med en app på smarttelefonen som sier at det faktisk er eieren som bruker strømmen. Strømmen kan betales ved abonnement eller med kort. Nå skal de fire gründerne drive selskapet videre som AS. De har forsterket teamet med en programmerer og en økonom.

– Vi har utviklet en universel måle-, styrings- og betalingsløsning for alle elektriske kjøretøy. Vi vil bruke NM som springbrett til verden, sier daglig leder Stian André Østern Weiseth.

Studentbedrift er et pedagogisk program som gir studenter kompetanse og kunnskap om bedriftsetablering gjennom et år med oppstart, drift og avvikling av egen bedrift.

Kultur for entreprenørskap
Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås har gode tradisjoner for entreprenørskap, og Akershus regnes blant de beste i landet på innovasjon og kreativitet.

– Kvalifikasjonsrammeverket for høyere utdanning stiller helt eksplisitte krav om at studentene skal ha kompetanse innen innovasjon og entreprenørskap. Studentbedrift gir studentene praktisk erfaring med innovative prosesser – fra idè til bedrift. Vi trenger mer entreprenørskap i høyere utdanning, sier Petter Skotland, daglig leder i Ungt Entreprenørskap i Akershus.

Ungt Entreprenørskap er en ideell organisasjon som i samspill med utdanningssystemet, næringslivet og andre aktører jobber for utvikle barn og unges kreativiet, skaperglede og tro på seg selv. Ungt Entreprenørskap hadde 28 023 elev- og studentaktiviteter i Akershus i 2013.

Oversikt over vinnere, jurybegrunnelser og høyoppløselige bilder til fri bruk blir publisert på presseservice umiddelbart etter premieutdelingen. Vinneren av tittelen Norges beste Studentbedrift 2013 skal representere Norge i EM i Amsterdam i juli.

Kontakt:
Stian André Østern Weiseth, daglig leder i Meshcrafts SB, mobil 936 24 888