Institutt for husdyr- og akvakultur- vitenskap (IHA)

IHA er med på å forme fremtidens matproduksjon gjennom både grunnleggende og anvendt forskning. Vårt fagområde er produksjonsdyr på land og i vann – altså husdyrene våre og oppdrett av fisk i vann.

Studier

Studier ved Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap (IHA)

Forskning

Aktuelt

Mange selskapshunder avles til et liv med sykdom og lidelse fordi et rasespesifikt utseende er det viktigste.Les mer

Egget er så næringsrikt at det omtrent er som å spise kjøtt og fisk samtidig.
Les mer

Katten kan oppleves som et litt mystisk dyr som det ikke er så lett å forstå seg på. Den er en spennende dyreart med mange egenskaper som ikke er...Les mer

Mer fra instituttet

LabTek - analyser og priser

Nedenfor finner du oversikt over analysetilbudet med metode- og arbeidsbeskrivelserLes mer

Stoffskifteavdelingen

Stoffskifteavdelingen gjennomfører prosjekter på formiddelvurdering og fordøyelighetsforsøk på drøvtyggere, gris og hest.Les mer

Center for Feed Technology

Center for Feed Technology (Fôrtek) is international centre for feed technology owned by the Norwegian University of Life...Les mer

Senter for husdyrforsøk (SHF)

Senter for husdyrforsøk (SHF) ble etablert i 1994 som et samarbeidstiltak mellom daværende UMB og NVH. I dag er SHF en del av Norges miljø- og...Les mer

Om instituttet

Introtekst om instituttet

Vårt institutt favner de tradisjonelle husdyrfagene avl, ernæring og etologi . Innenfor dette jobber vi med fôrteknologi og stoffskifteforsøk, kvantitativ og molekylær genetikk, og kvaliteten på produkter laget av egg, melk og kjøtt.

Følg oss på sosiale medier