INA gleder seg over stabile og økende søkertall på sine bachelorprogrammer i 2015. Vi ser frem til å ta imot mange nye studenter til høsten!

Hvert år reiser en betydelig andel av INAs bachelorstudenter til Darbu for å være med på feltkurs. I år hadde de selskap av en reporter fra NRK P1 Østafjells.

I deres siste studieår reiser avgangsstudentene på skogfag på utferd for å få internasjonale impulser. I 2015 gikk turen til vestkysten av USA og Canada. Og de fikk bekreftet at enkelte ting er "bigger over there".

Fredag den 3. juli forsvarer Ellen Soldal sin avhandling om livsløpsanalyse, skogmodellering og skogbasert bioenergi.

Antallet laksefiskere og fiskedøgn i norske elver går ned. Dessuten synker fiskernes tilfredshet. Det går utover fisketurismen, viser ny forskning fra NMBU.

 Douglas Sheil har mottatt «Queen’s Award for Forestry» for hans omfattende vitenskapelige arbeid med skog og skogforvaltning.

Tirsdag 16. juni arrangeres gradsdag for Fornybar energi. 

Et NMBU-ledet prosjekt som tar sikte på å forbedre den fornybare teknologiutdanningen og -forskningen ved et ghanesisk universitet, er bevilget 8,5 millioner kroner gjennom Norads EnPe-program.  

Mandag den 15. juni forsvarer Monica Breiby sin doktorgradsavhandling "Nature-based tourism and the role of aesthetic Dimensions".

Torsdag 11. juni presenterer masterstudentene i naturbasert reiseliv sine masteroppgaver. Det er åpent for alle!

Hver femte laks fanget i elvefisket i fjor ble gjenutsatt. Hvordan fiskerne behandler laksen påvirker om laksen dør eller overlever gjenutsetting. Ved korrekt håndtering kan dødeligheten være lav.

Universitetet i Bergen arrangerer et masteremne i høyfjellsøkologi som er åpent for eksterne studenter. Emnet arrangeres som feltkurs på Finse forskningsstasjon i overgangen august-september.

Torsdag den 28. mai forsvarer Meley Mekonen Rannestad sin avhandling om karbonfangst og -lagring i tanzaniansk skog. Forsvaret finner sted i SU 105.

Onsdag den 3. juni vil professor Peter Fredman holde et foredrag om reiselivsforvaltning fra et landskapsperspektiv.

Heidi Degnes-Ødemark har en master i naturbasert reiseliv. Hun jobber som fagkonsulent for DNT Oslo og Omegn hvor hun arbeider med å fremme fjellsport.

Onsdag den 27. mai arrangeres det et seminar om REDD+ med to av verdens ledende forskere på redusert avskoging og skogforringelse: prof. Sandra Brown og Prof. Margaret Skutsch.

Fuglearter som bor i Oslo, har ikke større hjerne enn fuglearter som holder seg til landsbygda.

Får du jevnlig besøk av piggsvin? Da vil NMBUs forskere gjerne ha kontakt med deg.

Nå næmer det seg avslutning for masterstudentene våre som startet i 2013. Instuttet inviterer alle avgangsstudenter til en uformell sammenkomst med kaffe og kake sammen med våre ansatte.

 

Torsdag den 23. april kommer en stor svensk delegasjon fra Det Kungliga Skog- og Lantbruksakademi for å møte NMBUs skogforskere. Temaene er norsk skogbruk og skogskjøtsel, og især skogskjøtsel for menneskers opplevelser og rekreasjon. 

Linn Viken Bøe ble fredag den 27. mars tildelt Bollerøds legat for beste karaktersnitt på mastergraden i skogfag i 2014. I desember fikk hun også Skoglaugets masterstipend.

Kristin Viko Rasmussen fullførte mastergraden i Fornybar i juni 2014. Nå jobber hun som rådgiver i CO2focus, hvor hun jobber med å lage klimaregnskap for andre selskaper.

Mariken Kjøhl har en mastergrad i økologi fra NMBU. I dag har hun en variert jobb som fylkeskoordinator i Forum for Natur og Friluftsliv. Politiske bålsamtaler, allemannsrett og natur- og friluftslivsverdier er noen stikkord av det hun arbeider med i det daglige.

Onsdag den 25. mars holdes det følgende gjesteforelesning: Ethical aspects of the wild-domesticated continuum in tourism

Linn Viken Bøe har alltid vært fascinert av naturvitenskap og naturforvaltning. Med en spesiell interesse for skog ble studier i skogfag et naturlig valg. Det viste seg å være et lurt valg, både faglig, yrkesmessig og økonomisk.

Fredag den 27. februar forsvarer Ylva-li Blanck sin avhandling om det historiske brannregimet i Trillemarka-Rollagsfjell naturreservat. Forsvaret finner sted på SKP.

Torsdag 26. februar vil det holdes to gjesteforelesninger om skogbrannøkologi av Dr. Peter M. Brown og Dr. Anders Granström. Begge forelesningene vil være i SU105.

I helgen var INAs faggruppe i økologi med Foreningen Våre Rovdyr på ulvetur i Østmarka.

Fredag den 13. februar forsvarer Karen Lone sin avhandling om LIDAR, habitatstruktur og hjorteviltøkologi. Forsvaret finner sted på SKP.

Torsdag 12. februar vil det holdes to gjesteforelesninger om atferdsøkologi av Kerri Vierling og Simone Ciuti. Begge forelesningene vil være i SU105.

I tilsettingsutvalget i januar ble Muyiwa Samuel Adaramola tildelt opprykk fra førsteamanuensis til professor.

Professor emeritus Bjørn Olav Rosseland har blitt tildelt aqKva-prisen av havbruksnæringen.

Ny forskning viser at Europas rovdyrbestander vokser, på tross av at de deler leveområdene sine med mennesker. Betyr dette at villmarksområder er mindre verdifulle enn antatt?

En forskerblogg om insektenes fantastiske verden: INA har en liten, men entusiastisk forskergruppe innenfor temaet insektøkologi og bevaringsbiologi. De studerer insekter: hvordan de lever, hvordan de bidrar i naturens store samspill og ikke minst: hvorfor vi trenger dem. Nå har de sin egen blogg!

En aktuell og viktig friluftstrend er sportifiseringen av naturen, mener friluftsforsker ved INA.

Fire bidrag gikk helt til topps i kampen om Forskerforbundets Hjernekraftpris 2014. Fra NMBU vant professorene Anne Sverdrup-Thygeson og Tone Birkemoe for sitt forslag "Billebonanza".

I disse dager bidrar tusenvis av sportsfiskere over hele landet til et forskningsprosjekt om laksefiske i endring i regi av Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås (NMBU) og Norsk institutt for naturforskning (NINA).

Mandag 17. november delte landbruks- og matminister Sylvi Listhaug ut 350.000 kroner i stipend til 6 skogfagstudenter. Linn Viken Bøe fra Kolbotn fikk sin masteroppgave kåret til årets aller beste, og mottok 50.000 kroner ekstra for bragden.

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, NMBU

Tlf: 67 23 00 00Faks: 64 96 50 01
E-post:  

Besøksadresser:

NMBU Veterinærhøgskolen
Campus Ås
Universitetstunet 3
1430 Ås
Campus Adamstuen
Ullevålsveien 72
0454 Oslo

[Campus Ås: Kart bygninger Kart adkomst]  [Campus Adamstuen: Kart bygninger
[Kontakt NMBU]  [Presse]