Undervisningen ved Institutt for naturforvaltning (INA) foregår på mange nivåer. Vi har ansvar for flere studieprogram på bachelor- og masternivå.

Professor emeritus Bjørn Olav Rosseland har blitt tildelt aqKva-prisen av havbruksnæringen.

Ny forskning viser at Europas rovdyrbestander vokser, på tross av at de deler leveområdene sine med mennesker. Betyr dette at villmarksområder er mindre verdifulle enn antatt?

En forskerblogg om insektenes fantastiske verden: INA har en liten, men entusiastisk forskergruppe innenfor temaet insektøkologi og bevaringsbiologi. De studerer insekter: hvordan de lever, hvordan de bidrar i naturens store samspill og ikke minst: hvorfor vi trenger dem. Nå har de sin egen blogg!

En aktuell og viktig friluftstrend er sportifiseringen av naturen, mener friluftsforsker ved INA.

Fire bidrag gikk helt til topps i kampen om Forskerforbundets Hjernekraftpris 2014. Fra NMBU vant professorene Anne Sverdrup-Thygeson og Tone Birkemoe for sitt forslag "Billebonanza".

I disse dager bidrar tusenvis av sportsfiskere over hele landet til et forskningsprosjekt om laksefiske i endring i regi av Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås (NMBU) og Norsk institutt for naturforskning (NINA).

Mandag 17. november delte landbruks- og matminister Sylvi Listhaug ut 350.000 kroner i stipend til 6 skogfagstudenter. Linn Viken Bøe fra Kolbotn fikk sin masteroppgave kåret til årets aller beste, og mottok 50.000 kroner ekstra for bragden.

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Tlf: 67 23 00 00Faks: 64 96 50 01
E-post:  

Besøksadresser:

NMBU Veterinærhøgskolen
Campus Ås
Universitetstunet 3
1430 Ås
Campus Adamstuen
Ullevålsveien 72
0454 Oslo

[Campus Ås: Kart bygninger Kart adkomst]  [Campus Adamstuen: Kart bygninger
[Kontakt NMBU]  [Presse]