MVI100 Introduksjon til matvitenskap og ernæring

Emneansvarlige: Trude Wicklund, Trude Wicklund
Medvirkende: Ellen Skuterud, Ahmed Moheyeldin Abdelghani, Geirfinn Lund, Magne Adamski, Erik Slinde, Rita Nilsen McStay, Ellen Skuterud, Erik Slinde, Rita Nilsen McStay, Siv Borghild Skeie, Magne Adamski, Geirfinn Lund, Ahmed Moheyeldin Abdelghani, Judith Ann Narvhus, Siv Borghild Skeie, Bjørg Tordis Egelandsdal, Bjørg Tordis Egelandsdal, Judith Ann Narvhus, Odd Ivar Lekang, Odd Ivar Lekang
Studiepoeng: 5
Institutt: Institutt for kjemi, bioteknologi og matvitenskap
Frekvens: Årlig
Undervises på språk: NO
(NO=norsk, EN=Engelsk)
Begrensning antall plasser:
Maksimum: 50.
Undervises i periode:
Emnet starter i augustblokka. Emnet har undervisning/vurdering i augustblokka.
Første gang 2006H
Emnets innhold:
Kurset består av forelesninger, øvinger og utferder. Det gir smakebiter på temaer det kan være aktuelt å fordype seg i senere i studiet.
Læringsutbytte:
Mat er grunnlag for helse og velvære i befolkningen. I dette kurset vil matens sammensetning og kvalitet være i fokus, da dietten har betydning for helsa. Grunnleggende bearbeidingsmetoder for ulike råstoffgrupper vil bli gjennomgått. Studentene skal kjenne til ulike sider av råvarekvalitet for korn, frukt, grønnsaker, kjøtt, fisk og melk, og de skal kjenne til noen vanlige behandlingsmåter for disse matvaresortene. Studentene skal få en oversikt over utfordringer og muligheter ved moderne matproduksjon, der matfordelingspolitikk og miljøaspekter vil være viktige elementer. Studentene skal skjønne betydningen av god matkvalitet og matvaretrygghet.
Læringsmåter:
Emnet omfatter øvelser, demonstrasjoner, forelesninger og utferder. Ved øvelser i laboratorium og pilotanlegg skal resultater sammenfattes i skriftlige rapporter.
Læringsstøtte:
Fronter
Pensum:
Presentasjoner og utdelt materiale. Næringsmiddellære (Yrkeslitteratur)
Forutsatte forkunnskaper:
Realfag
Obligatorisk aktivitet:
Øvelser og ekskursjoner.
Eksamen:
Fem rapporter, alle må være godkjent
Merknader:
Introduksjonsemne på studieprogrammet Matvitenskap og ernæring. Bør tas første høsten i bachelorprogrammet.
Normert arbeidsmengde:
150 timer totalt fordeling på: forelesninger 35 timer, øvelser 25 timer, ekskursjoner 25 timer, selvstudier, oppgaveskriving og forberedelser 65 timer.
Opptakskrav:
Realfag
Overlapp:
-
Undervisningstid:
35 timer forelesning, 25 timer øvelser, 25 timer ekskursjon.
Eksamensdetaljer:
  • OBL1Obligatoriske kravObligatorisk øvelse2006H2006HØSTJ5Godkjent / Ikke Godkjent
: L, Langsgående vurdering, Mappevurdering, Mappeeksamen, J, J, 4, Bestått / Ikke bestått, 08120ORDJJ, Alle kalkulatorer. Alle andre hjelpem., 201508201512Ordinær eksamen

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, NMBU

Tlf: 67 23 00 00Faks: 64 96 50 01
E-post:  

Besøksadresser:

NMBU Veterinærhøgskolen
Campus Ås
Universitetstunet 3
1430 Ås
Campus Adamstuen
Ullevålsveien 72
0454 Oslo

[Campus Ås: Kart bygninger Kart adkomst]  [Campus Adamstuen: Kart bygninger
[Kontakt NMBU]  [Presse]